søndag 21. august 2011

Barcelona!! :D

Denne uken ble tilbragt i herlige Barcelona med Cecilie :)
Vi tenkte at vi skulle prøve å unngå de store turistfellene, og det endte med at vi stort sett trasket gatelangs for å utforske byen, og å se etter arkitektoniske perler og små, søte lokale sjapper... ;D
Hostellet vi bodde på lå midt i gamlebyen i Barcelona, men vi følte nesten at vi bodde midt i sentrum, med tanke på at det meste var innen gåavstand :)
Kanskje litt langt til stranda i varmen, men da fikk vi oss en herlig utforskende gåtur ;)
Langs Passeig Joan De Borbo fant vi en herlig isbar, som også solgte sjokoladeprodukter!! Namnam :P  I samme gate fant vi også en sjappe som solgte frukt og fruktsalater i tillegg til nypresset juice. Denne husker jeg dessverre ikke hva heter i farten, men... Vel verdt å ta en tur innom om man tenker å tilbringe dagen på stranda :)

Litt bortenfor hostellet var det en shoppinggate, Carrer De Ferran, som også hadde masse bra. Der fant vi en butikk hvor de selger vesker, bagger, lommebøker og også noe møbler av gjenbrukte reklameplakater :D Merket heter Vaho, og de kaller det de lager for Trashion :) Det er bare så herlig!

www.vaho.ws

I Barcelona finner man alt! Fra småsjapper med alt fra klær, sko, is, vesker, til større butikkskjeder og storsentere med dyre merker. Hvis det er storshopping du skal på vil jeg anbefale El Corte Ingles-sentrene som ligger rundt i byen. Det ligger to stykk ved Placa De Catalunya, og det ligger en nydelig shoppinggate, Avinguda Delportal De L'Angel, som går nedover mot stranda fra Placa De Catalunya. Denne gaten har en høyere kvalitet på butikkene og spisestedene enn turistgaten La Rambla. På de to kjøpesentrene finner du dyrere, kjente og litt ukjente merker, men det største av de har både kosmetikk, parfyme, accesorier og dyre merkeklær!

Skal du finne ut hva du kan tenke deg å se kan det være lurt å ta en tur med Barcelona Bus Turistic som har tre ruter de kjører gjennom byen. Da får du sett mye, og har også muligheten til å hoppe av og på som du vil :)
Gamlebyen i Barcelona, Barri Gotic, byr på mye fin arkitektur. Vi likte spesielt godt Englesia de Santa Maria Del Pi, en katedral som bare tok pusten fra deg! Senere fant vi også ut at det var denne som Gaudi fikk inspirasjonen til å lage Sagrada Familia fra...

Siste hele dagen vi hadde fant vi ut at vi skulle ta i Sagrada Familia. Dette er noe jeg vil anbefale alle å gjøre i løpet av oppholdet i Barcelona. Denne katedralen kan bare ikke beskrives! Den gjør deg bare målløs og lamslått over at noe så fint er laget! ...og de er ennå ikke ferdige!!

Som dere kanskje skjønner, så har jeg allerede planer om å komme meg tilbake for å se på litt flere perler fra Gaudi!! ;D ...og utforske mer av byen!

Solstrålen
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar