mandag 28. mai 2012

Deilig, hjemmelaget frokostblanding! ;)


Ingredienser:
100gr smør
2dl havregryn
2dl puffet dinkel
2dl puffet amaranth
2dl linfrø
2dl sesamfrø
2dl solsikkefrø
1dl malt brunhirse
2dl nøtter (has i helt mot slutten)
400gr tørkede bær eller frukt (grovhakket)
1-2 ss honning

Ovnen skal stå på 150 grader.

En generell regel for å lage frokostblanding er 2 dl av hver ingrediens, og du kan stort sett bruke hva du vil :)
Legg smøret i en dyp langpanne og sett det inn i ovnen. Ha alle ingredienser klare på kjøkkenbenken, og hakk nøttene nå mens smøret smelter, eller du kan vente til alt er satt i ovnen. Når smøret er smeltet tar du ut brettet og setter det evnt på ovnen eller benken. Mål opp de tørre ingrediensene (ikke nøtter og tørket frukt/bær) og strø de lagvis over langpanna. Ha så 1-2 ss med honning fordelt over ingrediensene, og sett langpanna tilbake i ovnen. Vent med å røre i den til honningen har smeltet inn i blandingen. Rør deretter i blandingen med jevne mellomrom og pass på så den ikke blir brent. :) Det tar som regel ca 30 min til den er ferdig og det er på tide med nøtter. De hakkede nøttene has i de siste par minuttene i ovnen før det tas ut og settes til avkjøling. Når frokostblandingen er avkjølt har man i tørkede bær/frukt, rører om litt og fordeler på egnede bokser eller glass ;)

!!Er det noe man ikke tåler byttes bare dette ut med matvare som passer for deg!!


Denne frokostblandingen er spesielt god på bær og frukt med gresk yoghurt! ;P Nammenam!!

Lykke til!!
Solstrålen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar