torsdag 31. mai 2012

Kjøkkenhagen trenger ikke være så stor! ;)

Selv om du kanskje holder til i byen, eller bare har en liten hageflekk, trenger man ikke store plassen for å dyrke litt spiselige saker selv!
Har du en liten balkong med plass til en verandakasse eller noen krukker er det jo bare å sette i gang :)

Hva med en liten busktomat i krukke? Da slipper du å huske på å ta tju'er (bladhjørnene), men den trenger selvfølgelig litt vann i ny og ne :) Og hvorfor ikke sette noen poteter? Du trenger bare en litt større krukke, og til høsten blir det noen deilige retter med nypoteter!! :P Potetene kan eventuelt byttes ut med jordskokk om man foretrekker den :)

Her er busktomaten min. Gleder meg til tomatene kommer!! :D
Jeg har plantet plommetomat, mangold og busktomat i samme kassa. (f.h)
...eller kanskje en kasse med blandet salat? En verandakasse med salat kan også være en litt hyggelig vri. Da kan man enten lage salat helt på egen høsting, eller supplere med andre typer man kan kjøpe i butikken. Det beste er at den kan plukkes stort sett over hele sommeren :)

...og her er salatkassa mi ;P. F.h plukksalat, Lollo Blanco, Mangold og plukksalat Lollo Rosso.
 Krydderurter er en god gammel slager! Velg noen urter du vet du kommer til å bruke, så kan du krydre mat med egne urter ;) Du kan jo ha en liten gressløk, en sitrontimian, litt oregano, eller kanskje litt estragon?! Basilikum, peppermynte eller rosmarin? Lavendel er også en mulighet, men den bruker man som regel for duften sin del, men det finnes matoppskrifter der de bruker den.

Urtekassa mi består av Rosmarin, Sitrontimian og Lavendel
Jordbær er også en mulighet, men da er det lurest å kjøpe en remonterende plante slik at man har bær hele sommeren :) Det blir ikke så mange av gangen, men morro lell!!

Så da er det bare å løpe til nærmeste plantesenter!! :D
Der har de nok av utvalg, og de kan som regel hjelpe deg med hva som kan trives hos deg. ...og du kommer kanskje hjem med mer enn du tenkte! Det er så utrolig mange planter å velge mellom... Og det er flere muligheter enn jeg har nevnt her, så det er fort gjort å komme hjem med mer enn forventet ;)

Lykke til!
Solstrålen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar